Ξυλοδαρμός Γραμμένου: Τι οδήγησε στο πρωτοφανές επεισόδιο με τον Φλώρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξυλοδαρμός Γραμμένου: Τι οδήγησε στο πρωτοφανές επεισόδιο με τον Φλώρο
Στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχει μεταφερθεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, που συνελήφθη νωρίτερα μετά από σωματική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, μέσα στην Βουλή.

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή απήγγειλε ο Εισαγγελέας στον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου. Το σοβαρό επεισόδιο που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου, που ορίζει ότι: «Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους ,τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε μετά την δίωξη στον Ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία. Μέχρι την απολογία του θα παραμείνει κρατούμενος. Τo περιστατικό έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα ενόσω στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση για εξύβριση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου. Ο κατηγορούμενος πριν επιτεθεί, είχε έντονο διάλογο με τον κ. Γραμμένο εντός της αίθουσας. Όταν βρέθηκαν και οι δύο εκτός της αίθουσας, ο κ. Φλώρος επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Πώς ξεκίνησε το πρωτοφανές επεισόδιο

Όλα άρχισαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης της άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία είχε γίνει μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο πατέρας του κυρίου Κωνσταντίνου Φλώρου. Ο κ. Βελόπουλος δεν ήθελε και δεν πήρε το λόγο. Ο κύριος Φλώρος λοιπόν ζήτησε το λόγο για να μιλήσει κάτι όμως το οποίο δεν έγινε καθώς δεν το προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής. Σύμφωνα με τον κύριο Φλώρο, κατά τη διάρκεια εκείνης της στιγμής που ζητούσε δηλαδή τον λόγο, χρησιμοποίησε ακραίες και χυδαίες εκφράσεις κατά του προσώπου του αλλά και κατά μελών της οικογένειάς του ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος.

Εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης και μάλιστα από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, τον Κυριάκο Βελόπουλο, διαψεύδεται κατηγορηματικά το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι εκφράσεις από το βουλευτή του κόμματός του, τον κύριο Βασίλη Γραμμένο, όπως μεταφέρει η ΕΡΤ. Βγαίνοντας λοιπόν από την Ολομέλεια, απρόκλητα ο κύριος Κωνσταντίνος Φλώρος επιτέθηκε στον Βασίλη Γραμμένο και τον γρονθοκόπησε. Τον χτύπησε στη μύτη, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας όπου και εξετάζεται και για κάταγμα στη μύτη.

Από την πλευρά του ο κ. Φλώρος αρνείται αυτό το γεγονός. Λέει ότι δεν τον χτύπησε, ότι απλά του έκανε κεφαλοκλείδωμα μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο και ότι τον έριξε κάτω και τίποτα παραπάνω κάτι όμως που διαψεύδεται από την Ελληνική Λύση καθώς και από μάρτυρες οι οποίοι ήταν εκείνη τη στιγμή στην πίσω είσοδο της ολομέλειας κι αναφέρουν ότι ο κ. Φλώρος γρονθοκόπησε τον κ. Γραμμένο.

Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια που ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει για το νομοσχέδιο που είναι σε εξέλιξη, ο κύριος Φλώρος ήταν στην είσοδο και του έκανε άσεμνες χειρονομίες, με τον κ. Τασούλα να καταδικάζει το απαράδεκτο και πρωτόγνωρο γεγονός, κάνοντας λόγο για κτηνώδη συμπεριφορά. Μάλιστα ο κύριος Τασούλας ενεργοποίησε το άρθρο 197 του Ποινικού Κώδικα για αυτόφωρο κακούργημα, το οποίο στοιχειοθετείται για επίθεση κατά πολιτικού προσώπου και το οποίο τιμωρείται με κάθειρξη η οποία μπορεί να φτάνει μέχρι και τα δέκα έτη.

Υπάρχει παρελθόν - Με κατάγματα ο Γραμμένος

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου του κατηγορούμενου, Βάσως Πανταζή, του περιστατικού είχε προηγηθεί «χυδαία λεκτική επίθεση» του θύματος προς τον εντολέα της. Η συνήγορος αναφέρθηκε σε «δικαιολογημένη αγανάκτηση», όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο». Παράλληλα η κα Πανταζή εκφράζοντας έκπληξη για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κ. Φλώρου, έκανε λόγο για «νομική υπερβολή» επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.

Υπάρχει παρελθόν ανάμεσα στον Ευστάθιο Φλώρο, πατέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος το 2019 ήταν υποψήφιος με την Ελληνική Λύση αλλά τον είχε διαγράψει ο Κυριάκος Βελόπουλος. Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση έγινε γιατί ο πατέρας του κ. Φλώρου, θεώρεισαι ότι από ένα λογαριασμό social media υπήρχαν φραστικές επιθέσεις από τον κ. Βελόπουλο. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δεν έχει αυτό το λογαριασμό και γενικά δε χρησιμοποιεί τα social media. Ο κ. Γραμμένος έχει κατάγματα στα ρινικά οστά, φέρει διάστρεμμα στην γνάθο του, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και του πήχη, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. Οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση και αναρρωτική άδεια 10 ημερών. Ωστόσο, ο κ. Φλώρος αρνείται ότι τον γρονθοκόπησε.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

«Τα όσα συνέβησαν στην Βουλή σήμερα είναι απαράδεκτα και αχαρακτήριστα και δεν συνάδουν με το Δημοκρατικό πολίτευμα. Βουλευτές μετέτρεψαν σε ρινγκ χώρους του Κοινοβουλίου και αρχηγός κόμματος απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, βουλευτές, προειδοποιώντας τους να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου. «Το πρωτοφανές και αδιανόητο αυτό περιστατικό καταδεικνύει την περιφρόνηση των ακροδεξιών μορφωμάτων για το κοινοβούλιο και υπενθυμίζει εμφατικά τον κίνδυνο που συνιστά για τη Δημοκρατία μας η ανοχή στη ρητορική μίσους και τον τραμπουκισμό. Εντός και εκτός Βουλής», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω τονίσει επανειλημμένα, δημόσια, ότι η βία στην ελληνική κοινωνία επεκτείνεται παντού σε κάθε χώρο, πλέον ακόμα και μέσα στο Κοινοβούλιο. Η προπαγάνδα, ο λαϊκισμός, η καλλιέργεια του φόβου και του θυμού αποτελεί ένα σύμπτωμα της κοινωνικής πραγματικότητας που συντηρεί η κυβέρνηση επιδιώκοντας το πολιτικό όφελος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Για πολύ τραγικό και απαράδεκτο περιστατικό έκανε λόγο ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας. «Το καταδικάζουμε απερίφραστα. Καταδικάζουμε την κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ιδίως σε αυτό τον ιερό χώρο που τον σεβόμαστε και αγαπάμε» είπε ο κ. Στίγκας και πρόσθεσε: «Συμφωνούμε με τον κ. Τασούλα ώστε να μην υπάρχουν τέτοια άθλια περιστατικά εδώ μέσα».

«Εδώ και αρκετή ώρα, διακινείται σε όλα τα sites ένας ευφάνταστος δήθεν διάλογος, μεταξύ του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου και του βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου. Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος -για κακούργημα πλέον- αλλά και κάποιοι “καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης», τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Λύση. Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει: «Καλούμε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να απέχουν από την αναπαραγωγή του, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη».

Ο διάλογος σύμφωνα με τον Κ. Φλώρο

  • Κ. Φλώρος: Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
  • Β. Γραμμένος: Βούλωσέ το εσύ σκουπίδι.
  • Κ. Φλώρος: Άντε…
  • Β. Γραμμένος: Γ@@@ τη μ@@@ σου… Εσένα τη μ@@@ σου θα τη γ@@@@@. Θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι παλιό@@@@@.

Τον διάλογο διαψεύδει ο Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος κατηγορεί τον Κωνσταντίνο Φλώρο για άσεμνες χειρονομίες εναντίον του.

«Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος – για κακούργημα πλέον – αλλά και κάποιοι “καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης» αναφέρει σε ανακοίνωση η Ελληνική Λύση.

Ο πρόεδρος της Βουλής απομάκρυνε τον ανεξάρτητο βουλευτή για 15 ημέρες από το Κοινοβούλιο, κινώντας εναντίον του τη διαδικασία του αυτοφώρου.

«Ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά, για αυτό είναι επιεικής. (…) Έδωσα εντολή να οδηγηθεί στις αρχές καθώς στοιχειοθετείται εκδοχή βιαιοπραγίας κατά την άσκηση καθηκόντων του. (…) Άκουσα για χυδαίες ύβρεις θα σταλούν τα πρακτικά αλλά και η μαρτυρία αστυνομικών που άκουσαν αυτές τις ύβρεις στη δικαιοσύνη για περαιτερω» τόνισε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που διεκδικούν ψήφο – Οι 15 σχηματισμοί που «κόπηκαν»

Μαρινάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Κάποιοι προτιμούν να «ψαρεύουν» ψήφους σε θολά νερά

Γεραπετρίτης από Κατάρ: Η Ελλάδα επιτελεί σημαντικό ρόλο ως συνομιλητής για την ειρήνευση στη Μ. Ανατολή

gazzetta
gazzetta reader insider insider